PSG: Dačić nastupom na RTS-u unizio funkciju predsednika Skupštine 1Foto: RTS/Youtube

Pokret slobodnih građana (PSG) saopštio je danas da smatra da je Ivica Dačić, predsednik Narodne skupštine, svojim sinoćnim nastupom na RTS-u „dodatno potvrdio da vladajući režim nastavlja da svoju vlast zasniva na manipulacijama i zamenama teza, pokazavši ovakvim stavom nepoštovanje, pre svega, prema građanima Srbije i funkciji koju obavlja“.

PSG navodi da je iznošenjem neistina na račun opozicije još jednom demonstrirana umišljena nedodirljivost i samodovoljnost stranaka na vlasti, što, kako se navodi, „sasvim izvesno može očekivati i u budućnosti, ukoliko pregovori o izbornim uslovima ne budu pod medijacijom i čvrstim garancijama Evropske Unije“.

„Aktuelni režim treba da shvati da vlast koju je uzurpirala nije njihovo prirodno stečeno pravo, da u Srbiji postoji veliki broj građana koji ih ne podržava i čijim političkim zahtevima ne smeju da okreću leđa“, navodi se u saopštenju.

PSG navodi da apeluje na sve društveno-političke aktere, a pre svega na vladajuću koaliciju, „da je krajnji trenutak da se počne sa stvaranjem uslova za fer i slobodne izbore, što će omogućiti izlazak iz političke krize, povratak demokratije i obnovu urušenih institucija“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari