PSG: Dogovori solidna osnova, fer izbori zavise od njihove implementacije 1Foto: PSG

U saopštenju se navodi da postignuti dogovori „predstavljaju solidnu polaznu osnovu za fer izbore a od implementacije dogovora zavisi da li će oni zaista biti takvi“.

„Smatramo da u ovom trenutku ne treba biti previše ciničan i negirati postignuti napredak, ali ni naivan pa ne imati u vidu da za vlast u Srbiji kršenje dogovora ne predstavlja nikakvu novost“, ocenio je PSG.

Međunarodni sekretar PSG Natan Albahari, koji je i predstavnik te stranke u dijalogu sa predstavnicima vlasti i Evropskog parlamenta, rekao je da je poziv da se i Evropski parlament uključi u rešavanje krize i medijaciju između vlasti i opozcije bila dobra odluka.

„Uz njihovu pomoć uspeli smo da postignemo dogovor oko glavnih uslova za izbore koje smo postavili: izbor novih članova REM, ukidanje funkcionerske kampanje i otvaranje RTS-a za opoziciju i održavanje izbora u poslednjem mogućem terminu. Naravno, moraćemo vrlo brzo, do kraja godine, da vidimo da li je dogovor implementiran“, rekao je Albahari a navodi se u saopštenju PSG.