PSG: Javnim prokazivanjem aktivista civilnog sektora Martinović ugrozio njihovu bezbednost 1Foto: PSG

Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je večeras da je „targetiranjem i javnim prokazivanjem aktivista civilnog sektora“, šef poslanika SNS u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović „ugrozio njihovu bezbednost i spokojstvo“ i „najgrublje prekršio ljudska prava“.

Iz PSG su ocenili da je „nekadašnja radikalska praksa prebrojavanja srpskih krvnih zrnaca političkih neistomišljenika nakon njihove navodne modernizacije zamenjena prebrojavanjem miliona, automobila i kvadrata stanova svih onih koji nisu u službi njihovog režima“.

„Srbija ne zaslužuje da se skupština kao demokratska insitucija u kojoj treba da sede narodni predstavnici pretvori u arenu za progon i dehumanizaciju političkih protivnika“, naveli su iz Pokreta slobodnih gradjana.

Šef poslanika SNS Aleksandar Martinović izneo je tokom današnje rasprave u skupštini niz optužbi na račun programskog direktora Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) Raše Nedeljkova, a naročito na račun direktorke CRTA Vukosave Crnjanski za koju je naveo u kom naselju živi, u kolikom stanu i marku automobila koji vozi.

„Sad ja vas pitam, kolege narodni poslanici, koje svakog dana zasipaju lažima, neistinama prikrivajući svoje sopstveno bogatstvo: Ko od vas u Beogradu ima stan od sto kvadrata, i ko od vas vozi novi džip? Ne vozi niko, ali vozi Raša Nedeljkov, ali vozi Vukosava Crnjanski!“, rekao je Martinović.

Dodao je da je sedište organizacije CRTA u „vili na Dedinju koja se može porediti s ambasadama“ i pozvao gradjane i poslanike da se raspitaju gde je to.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari