PSG: Neprihvatljiv savez Đilasa 1Foto: FoNet/TV FoNet

Odbornik Pokreta slobodnih građana(PSG) Zoran Vuletić izjavio je danas da odbornicima PSG u Skupštini Beograda politički nije prihvatljivo da budu deo Saveza za Srbiju, odborničke grupe čiji šef je Dragan Đilas, a predsednik PSG Saša Janković je rekao da se odbornička grupa PSG može ujediniti samo ako se ujedine stavovi za celu Srbiju.

Tvitom iz prve klupe napravljen je Savez za Srbiju, rekao je Vuletić na konferenciji za novinare i dodao da je parlament već na prvom zasedanju počeo da radi mimo nadležnosti i da PSG nije mogao u tome da učestvuje.

Kad smo dobili ponudu od Đilasa da pristupimo tom savezu za nas to nije politički bilo prihvatljivo, jer naše političke ideje nisu bile prihvatljive za njih, rekao je, navodeći da je glavna tema za PSG evropske integracije.

Smatramo da tačka okupljanja moraju biti evropske integracije, a ne relativizacija politike sa bilo kim kao partnerima, objasnio je Vuletić.

Pokušava se da se nametne da mi rušimo savez, a ustvari saveza nije ni bilo za republičke izbore, a bila je inicijativa, koju je druga strana odbila, zaključio je on.

Janković je rekao da je PSG za saradnju samo uz postojanje jasnog političkog programa.

Želimo da koordiniramo aktivnosti, a u politički savez se možemo ujediniti samo ako budemo imali iste političke stavove za celu Srbiju, poručio je on.

PSG će pokušati da zastupa interese građana u Skupštini Grada, a ukoliko ona „zaliči“ na republički parlament, odbornici Pokreta neće učestvovati u radu, rekao je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari