PSG osudio govor mržnje novinara i profesora FMK Zorana Ćirjakovića prema ženama iz javne sfere 1Pokret slobodnih građana : Logo

Pokret slobodnih građana (PSG) osudio je danas „govor mržnje“ novinara Zorana Ćirjakovića prema ženama iz javne sfere koje su o njegovim postupcima „alarmirale javnost“.

„Svedoci smo talasa govora mržnje na društvenim mrežama, usmerenog ka ženama, naročito novinarkama. PSG smatra ovaj trend opasnim i istice da država mora da zaštiti žene od ovog i svih drugih vidova nasilja“, navodi se u saopštenju PSG-a.

Pokret je ukazao na teške oblike uznemiravanja u vidu „pretnji nasiljem i kontinuiranog proganjanja žena“, na koje „suviše često“ institucije „ostaju gluve i slepe“.

„Žene koje je ugrozio Zoran Ćirjaković su podnele tužbu u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, a PSG će pratiti dokle se stiglo sa procesuiranjem u ovom slučaju i o tome izveštavati javnost“, piše u saopštenju.

Grupa novinarki, aktivistkinja i naučnih radnica obratila se javnosti pismom u kojem su navele da ih predavač na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu Zoran Ćirjaković duže vreme proganja i da su izložene njegovom nasilju na društvenim mrežama, kao i njegovim seksističkim uvredama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari