PSG: Premijerkina stvarnost nije stvarnost u kojoj živi najveći broj građana Srbije 1Foto: Logo

Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je danas da je izjava premijerke Ane Brnabić da je u Srbiji „gotovo potpuno iskorenjeno“ ekstremno siromaštvo, „u najmanju ruku sramna i ponižavajuća, pored toga što je očita neistina“.

Navodeći da „premijerkina stvarnost nije stvarnost u kojoj živi najveći broj građana Srbije“, PSG je ocenio da bi Ana Brnabić „trebalo da se uzdrži od javnih istupa na tu temu“.

„Živimo u vremenu u kome je uvreda zdravog razuma postala svakodnevica, a obmana osnovni postulat ove vlasti, pa izjava premijerke, kao i najnovija kampanja ‘Budućnost Srbije’, koju je otpočeo predsednik Aleksandar Vučić, a koju direktno finansiraju poreski obveznici, čija je gore pomenuta zarada među najnižima u regionu, ne može da se okarakteriše nikako drugačije nego kao vrhunski cinizam, licemerje i još jedan u nizu, brutalan, pokušaj obmanjivanja javnosti“, ocenio je PSG.

Vlada Srbije je pre dva dana saopštila da su gotovo iskorenjeni ekstremni vidovi siromaštva u zemlji i da je smanjena stopa rizika od siromaštva, ali da su rezultati u toj oblasti, i pored vidnog napretka, daleko od željenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari