PSG: Vučićeva najava posete Crnoj Gori opasna, vandalizam u Beogradu podržan od državnog vrha 1Foto: Beta/Milan Obradović

Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je večeras kao „licemernu i opasnu“ najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi tokom Božićnih praznika mogao da poseti sever Crne Gore, navodeći da je jedini cilj takve posete „očuvanje ličnog rejtinga i dodatno potpirivanje sukoba između bratskih naroda“.

PSG je u saopštenju osudio „politikantski motivisano nasilje prema ambasadi i državnim simbolima Crne Gore“ u Beogradu, ocenjujući da „mlake, gotovo nepostojeće, reakcije nadležnih organa na čin paljenja zastave Crne Gore jasno ukazuju da je reč o vandalizmu direktno podržanom i instruisanom od najvišeg državnog vrha“.

„Aleksandar Vučić već godinama koristi isti obrazac po kome sve ono što on zaista misli i želi izgovaraju i rade njegovi poslušnici iz redova politike, medija ili navijačkih grupa. Koliko su njegove namere iskrene, časne i ispravne, dovoljno govori činjenica da nijednom nije našao za shodno da, kao predsednik ili premijer, poseti Crnu Goru i ojača dobrosusedske odnose sa Srbiji najbližim komšijama“, stoji u saopštenju.

Predsednik Srbije izjavio je ranije danas da će u narednih 24 ili 36 sati biti odlučeno da li će 6. januara, na Badnji dan, ići u Crnu Goru.

„Da li ću ići ili ne donećemo konačnu odluku u narednih 24 sata ili 36 sati. To je moja želja i namera da budem sa našim narodom kada im je teško“, rekao je Vučić za televiziju Pink i dodao da je dobio blagoslov srpskog patrijarha Irineja za odlazak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari