PSS: Žandarmi iz Niša nezakonito otpušteni, vratiti ih na posao 1Foto: N1

Pokret Slobodna Srbija (PSS), koji je nastao izdvajanjem dela funkcionera Pokreta slobodnih građana, ocenio je danas da su petorici žandarma iz Niša, koji su osuđeni zbog incidenta na Paradi ponosa kada su pretučena braća predsednika i ministra finansija, nezakonito uručeni otkazi.

„Žalosno je da je rešenje o prestanku radnog odnosa potpisao ministar policije koji je izmislio svoju fakultetsku diplomu, koji nikada nije završio fakultet, a lažno se predstavlja kao doktor nauka, čiji se otac bavi sumnjivim poslovima i urušava državne firme za lični račun i račun privatnih trgovaca oružjem. Smatramo sramnim i neprimerenim ponašanje ministra unutrašnjih poslova i sprovođenje politike odmazde prema pripadnicima niškog odreda Žandarmerije“, navodi se u saopštenju.

PSS je naveo da osuđuje takvo postupanje i da zahteva od Ministarstva unutrašnjih poslova da se ponište nezakonito doneta rešenja i da se pripadnici Žandarmerije vrate na svoja radna mesta.

„Takođe, poštujući zakone naše zemlje tražimo da se svi pripadnici MUP-a Republike Srbije zaštite od uticaja političkih funkcionera i stranaka kako bi slobodno i nepristrasno obavljali odgovoran posao koji im je poveren“, dodaje se u saopštenju.

Pripadnici Žandarmerije Zlatko Gigić, Predrag Mitrović, Boban Lekić, Dalibor Đorđević i Mitar Milosavljević osuđeni su zbog prekomerne upotrebe sile tokom incidenta na Paradi ponosa iz septembra 2014. godine, u kojem su pretučeni brat predsednika Srbije Andrej Vučić i brat ministra finansija Predrag Mali.

Oni su za zlostavljanje i mučenje i napad na vojno lice osuđeni na uslovne kazne u trajanju od osam meseci, koje neće morati da izdržavaju ukoliko za tri godine od pravosnažnosti presude ne ponove to delo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari