PUF: Sav smrad u Zrenjaninu dolazi iz gradske kuće 1Foto:PUF

Prekon, LingLong i Vineks – tri su kompanije čija imena kod građana Zrenjanina izazivaju podozrenje i asociraju na opšte zagađenje plodnog zemljišta, vode i vazduha grada Zrenjanina i okolnih mesta.

Građani Zrenjanina su i do sada, u više navrata ukazivali na problem smrada iz Kafilerije, organizujući proteste i tribine, a nedavno i prikupljali potpise za peticiju, kako bi se ona izmestila, ali se, osim obećanja nadležnih, do rešenja problema nije došlo. Ovakvi problemi u evropskim zemljama su nezamislivi, navodi se u saopŠtenju PUF-a.

Zašto Grad Zrenjanin nije preduzeo bilo kakve mere sanacije na osnovu skupo plaćenih merenja i dobijenih rezultata, nego godinama dozvoljava da mu se stanovnici guše u dimu, smogu i smradu?

Nažalost u ovoj zemlji rešenje mora da se traži samo kroz pritisak javnosti pa možemo videti proteste gradjana ispred Kafilerije prethodnih nekoliko subota.

PUF smatra da sav smrad dolazi sa druge adrese,a to je Gradska kuća koja da hoće da reši ove probleme,rešila bi.

Licemerno i jadno deluju objave gradskog press centra i pojavljivanje pomoćnika Gradonačelnika na ovim skupovima kada su isti promoteri nazadne politike Zrenjanina više od osam godina.

Nema više opravdanja ni razumevanja ni iščekivanja ni nadanja. Razotkriveni su. Postupci vlasti su namerno uništiteljski.

Spremni ćemo dočekati “Dan posle”, a nakon smene korumpirane vlasti, svi koji su se ogrešili o zakone, budžete, ljude sigurno će odgovarati, zaključuje se u saopštenju PUF-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari