Rada Trajković: Koalicija Srba sa Kosova neće biti formirana danas, tek su razgovori u toku 1Rada Trajković Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković potvrdila je da su u toku razgovori o formiranju koalicije stranaka, organizacija i pojedinaca iz srpske zajednice na Kosovu, ali je demantovala da će formiranje biti ozvaničeno 5. avgusta.

„U toku je priprema i razgovori sa predstavnicima Srba sa Kosova, diplomatskim predstavnicima i stanovnicima“, kazala je Trajković za agenciju Beta.

Ona je istakla da na Kosovu ne postoje uslovi za normalne izbore jer se Srbi više ne kandiduju kao protivkandidati Srpske liste nakon ubistva dvojice kandidata za predsedenika opštine Severna Mitorovica.

„Mi moramo da se formiramo i od međunarodne zajednice zatražimo da obezbedi izbore kako bi se razbio ‘mafijaški sistem’ koji ne dozvoljava Srbima da se pojave kao protivkandidati“, kazala je Trajković.

Portal Kosovo Onlajn objavio je da bi danas u 12 časova trebalo da se ozvaniči formiranje široke koalicije stranaka, organizacija i pojedinaca iz srpske zajednice sa Kosova.

Pozivajući se na svoje izvore, taj portal je naveo da će koaliciju će, izmedju ostalih, činiti i predvoditi je Rada Trajković, Aleksandar Jablanović, Nenad Rašić, Nenad Radosavljević, Dragiša Mirić, Ksenija Božović, Marko Jakšić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari