Radeta u Skupštini: Vlast ogrezla u kriminalu, neće ih ni Sveti Petar oprati 1Radeta Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Poslaniku Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandru Šešelju danas je tokom sednice Skupštine Srbije oduzeta reč zbog dobacivanja i vređanja predsedavajućeg Vladimira Marinkovića.

Radikali su tokom sednice kritikovali predložene izmene i dopune Zakona o privrednim društvima, istakavši da se donose zbog jedne određene IT firme, odnosno zbog brata premijerke Ane Brabić.

Radikali su se celo pre podne javljali za reč i polemisali s poslanicima vladajuće većine, ali govorili i o aferama koje se povezuju s aktulenom vlasti – poput „Krušika“, lažnih diploma, doktorata i proizvodnje droge.

Kada je poslanik Šešelj zatražio da „govori po Poslovniku“, to mu nije dozvoljeno, što je radikale razljutilo.

Šešelj je predsedvajućem iz poslaničke klupe dobacivao da je „krpa“ i „beskičmenjak“, zbog čega mu je Marinković izrekao dve opomene i potom mu rekao da je isključen sa sednice.

Šešelj je ipak ostao u sali pošto pre isključenja sa sednice mora da mu se prvo izrekne oduzimanje reči što Marinković nije učinio.

Sledeći predsedavajući, đorđe Milićević, objasnio je da Šešpelj ipak nije isključen sa sednice, već da su mu izrečene dve opomene posle kojih sledi oduzimanje reči, što znači da neće moći da govori do kraja sednice, ali da može da prisustvuje.

Vjerica Radeta je rekla da su Marinkovića danas „izabrali da izigrava silu“ i pozvala predsedavajuće da „ne teraju radikale da im pokažu šta mogu“.

„Frka vam je zbog ovih zakona, frka da kroz ovaj zakon neko ne pomene brata Ane Brnabić zbog koga donosite ovaj zakon. Mislite da ne znamo. Sve vreme pokušavamo da to direktno ne kažemo. Sada ste čuli. Zbog toga vam je problem što još jednu aferu sada kroz zakon otvarate. Malo vam je Krušika, malo vam je droge, malo vam je lažnih doktorata, malo vam je ministara bez završenog fakulteta, malo vam je Behtela ….“, rekla je Radeta.

Ona je kazala da je aktuelna vlast toliko „ogrezla“ u korupciju, aferama i kriminalu, „da ih ni Sveti Petar ne može oprati“.

„A vi samo nama branite, ne dajte nad da govorimo. Ima mesta, čućemo se mi“, rekla je Radeta.

Pošto su radikali u više navrata govorili o aferama, poslanik Srpske napredne stranke Aleksandra Marković je rekao da mu žao sto su radikali odlučili da se pridruže onom delu opozicije koja nije u sali, a koja „iznosi laži i izmišlja afere“.

„Žao mi je što su se pridružili nekima poput Marinke Tepić, onima koji iznose reciklirane tekstove i fabrikuju afere. Ne znam da li je u pitanju nervoza zbog istraživanja javnog menjenja koji nisu povoljni za neke poslaničke grupe“, rekao je Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari