Radoičić: Viđao sam se sa Tačijem i Haradinajem, vitalne interese Srba ne možemo da gazimo 1Foto: FoNet Aleksandar Levajkovic

Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić potvrdio je večeras da se sastajao sa predsednikom i premijerom Kosova, Hašimom Tačijem i Ramušom Haradinajem ali i sa drugim političkim liderima kosovskih Albanaca koji su kako je rekao, „obećavali Srbima kule i gradove kako bi bili na njihovoj strani“.

Kako je preneo portal Kossev, Radoičić je na srpskom i na albanskom jeziku dao izjavu televiziji Klan Kosova.

„Viđao sam se sa obojicom i sastao sam se i sa drugima. Svi oni su obećali Srbima kule i gradove da bi bili na njihovoj strani a ne sa drugima. Ali mi ne možemo da gazimo vitalne interese Srba, to je sve što mogu da kažem“, kazao je Radoičić a preneo Kossev.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je ranije danas da je sarađivao sa potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem i da je zajedno sa njim otišao kod predsednika Kosova Hašima Tačija, koji je sa Radoičićem razgovarao dva sata.

Posle sednice kosovske vlade, Haradinaj je rekao da nije čuo poslednje komentare predsednika Tačija na temu njegove saradnje sa Radoičićem i potvdio da je sa njim sarađivao.

„Sarađivao sam sa Radoičićem kao i sa bivšim ministrom Rikalom. Želim da podsetim da sam se zajedno sa predsednikom Tačijem, u njegovoj kancelariji, susreo sa Radoičićem“, kazao je Haradinaj odgovarajući tako indirektno na optužbe kosovskog predsednika da je prijatelj osumnjičenog za ubistvo Olivera Ivanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari