Radomir Nikolić: Neću da razgovaram za “Glas Šumadije” 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić odbio je danas da govori za kragujevački portal “Glas Šumadije”.

-Neću da razgovaram za Glas Šumadije, jer ste nekorektni prema Srpskoj naprednoj stranci i meni lično, rekao je Nikolić urednici Glasa Šumadije Jovanki Nikolić, koja je pratila početak izgradnje nadzemne višeetažne javne garaže u centru grada, gde je gradonačelnik Kragujevca položio kamen temeljac i potom odgovarao na pitanja novinara.

Nikolićeva za naš list kaže da je Redakcija tog portala samo ove godine dva puta slala zahtev (preko Informativne službe grada) za intervju sa gradonačelnikom Radomirom Nikolićem. Oba puta nije želeo da razgovara. A slična je situacija, tvrdi, i sa drugim gradskim funkcionerima – članovima Gradskog veća i načelnicima uprava, koji takodje ne žele da govore z a Glas Šumadije.

-Ako od rukovodstva grada želimo odgovor na najjednostavnije pitanje – zašto, recimo, u mnogim kragujevačkim ulicama ne radi ulična rasveta, potrebno je da šaljemo zahtev po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama, ističe Nikolićeva.

Gradonačelnik Nikolić je prilikom dana[njeg polaganja kamena temeljca za izgradnju garaže ispričao , preneo je Glas Šumadije, koliko je Kragujevac napredovao za pet godina koliko je on na čelu grada, rekao je da se u grad ljudi doseljavaju, da je manje nezaposlenih na evidenciji NSZ…

Ništa, medjutim, nije rekao o javnim sukobima i medjusobnim optužbama naprednjačkih funkcionera u Kragujevcu za kriminal i korupciju, kao ni o CESIDOCOM istraživanju javnog mnjenja, prema kojem aktuelelni gradonačelnik šumadijske prestonice ima podršku od tek devet posto, a Skupština grada I Gradsko veće od „svih“ šest posto. Ništa, nadalje, nije kazao ni o katastrofalnoj medijskoj situiaciji u Kragujevcu, zavičaju srpske štampe, uzrokovanim dobrim delom i zbog toga što je Kragujevac ,koliko je javnosti poznato,jedina lokalna samnouprava u Srbiji u kojoj se već četiri godine zaredom ne raspisuju konkursi za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog značaja,već se sav budžetski novac za tu namenu nezakonito daje Radoio televiziji Kragujevac,čija je privatizacija poništena još pre dve godine, te joj se ne zna ni pravni status.

Gradonačelnik Nikolić je, inače iuzgred, krajem prošle godine, javno za govornicom Skupštine grada rekao da će ove godine u Kragujevcu, a u skladu sa važećim zakonskim propisima, napokon da bude raspisan konkurs za sufinansiranje sadržaja od javnog interesa i značaj. Do kraja godine ostalo je još dva meseca, a rečeno obećanje nije ispunjeno. Nikolić ni o tome danas nije govorio, a mogao je da je, kako kaže Jovanke Nikolić, priihvatio razgovor za Glas Šumadije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari