Radulović : Ako je izlaznost na izborima niža od 40 odsto onda je Skupština nelegitimna 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

„Bojkot je borba za fer i poštene izbore. Prava opozicija, a to su Savez za Srbiju, Pokret slobodnih gradjana i Dosta je bilo, mora da istraje u pretnji bojkotom“, kazao je on tokom svog boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, a saopštio je DJB.

Radulović je istakao da Evropska unija zna da bi izbori sa izlaznošću nižom 40 odsto bili nelegitimni te zato „pokušavaju da sruše bojkot“ jer, kako obrazlaže, EU od predsednika Srbije Aleksandra Vučića „očekuje da završi pitanja Kosova i naseljavanje migranata“.

On je dodao da su izbornji uslovi u Srbiji potpuno neregularni, da se vlast obračunava sa opozicijom, „koristeći u tom obračunu sredstva koja izlaze iz okvira pristojnosti, dostojanstva i bezbednosti, ali i sve potencijale javnih resursa i službi, kao i sredstva iz budžeta.

Radulović je ocenio suverenistički pokreti jačaju „svuda u svetu“ te da im se treba pridružiti „ukoliko želimo da se iščupamo iz kandži globalizma“, ali da vlast u Srbiji služi „globalizmu i bankarskom kolonijalizmu“.