Radulović: Osim DJB i Dveri svi u padu 1Foto: FoNet/Dragan Antonić

Osim Pokreta DJB, koji bi na izborima osvojio 15 odsto glasova, i Dveri, čiji je rejting u porastu, sve ostale stranke su u padu, od kojih je SNS u najvećem padu, izjavio je Saša radulović, predsednik DJB.

On je, u intervjuu listu Alo, istakao da to štio su Dveri, po njegovoj oceni „značajnio iznad cenzusa“, nije nikakav razlog za udruživanje sa DJB. „U Skupštini imamo saradnju sa svima koji su zaista opoziciono nastrojeni, to nikakve veze nema ni sa koalicijama, ni sa bilo kakvim drugim dogovorima“, rekao je Radulović, i dodao da se sa svima sastajao, uključujući i Vojislava šešelja, ali ne i sa Čedomirom Jovanovićem, koji je, kako je rekao „deo vladajuće koalicije, on je takozvana lutkarska opozicija“.

„Jedini sa kojima nemamo nikakvog kontakta, ni na jednom nivou, je Srpska napredna stranka“, naglasio je Radulović. Upitan da li će i DJB krenuti stopama Demokratske stranke koja je podržala Sašu Jankoviča na predsedničkim izborima, Radulovićč je odgovorio: „Mi smo kazali da premijer mora prvi da se izjasni i da odgovori na dva pitanja. Jedno je koje ćemo sve izbore imati, da li će biti samo predsednički ili će sa njima ići i parlamentarni i beogradski. Drugo pitanje je ko mu je kandidat. Mislim da svako ranije istrčavanje služi za zadovoljavanje nekih sopstvenih interesa. Ne govorim o kandidatima, govorim o strankama. Mi mislimo da se time slabi pozicija. Ako bi Vučić znao ko će šta i kako uraditi, bilo bi mu mnogo lakše da smisli strategiju za izbore“.

On je dodao da je u redu da neki njegovi saradnici iz stranke javno podržavaju Jankovića, jer svaka stranka vodi politiku u skladu sa svojim stanjem i potrebama: „Mi znamo šta hoćemo, svi članovi su slobodni da podržavaju kandidata za koga misle da je najbolji“. Radulović je konstatovao da se „na Tviteru ne mogu dobiti izbori“.

„Kada spojite sve društvene mreže polako dolazimo u situaciju da mogu ozbiljno da pariraju svim drugim medijima. Na našem Fejsbuk nalogu, milion ljudi nedeljno pogleda neki od naših video klipova. To je zapravo izvor našeg rasta“, rekao je Radulović. Dodao je i da je on bio jedanput na televiziji sa nacionalnom frekvencijom od izbora do danas, samo na vojvođanskoj pokrajnskoj televiziji.

„Primorani smo da koristimo društvene mreže da bi plasirali poruku biračima i oni na to jako dobro reaguju“, zaključio je Radulović u intervjuu za list Alo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari