Rakić: Tužiću Lečića ako nastavi da se predstavlja kao član DS 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Molim Branislava Lečića da se više ne predstavlja kao član Demokratske stranke, jer ako to nastavi da radi, može da dobije i krivičnu prijavu, ja sam spremna da ga tužim, to će se i desiti, izjavila je za TV N1 zamenica predsednika DS Dragana Rakić.

„Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je donelo jedinu moguću odluku, da se odbaci njegov zahtev da se on upiše u Registar političkih stranaka kao predsednik DS. On zamajava javnost da su bili neki izbori i da je on izabran. Ministarstvo je to samo nedvosmisleno potvrdilo“, kaže Rakić, dodajući da je Lečiću ostala jedina šansa spor pred Upravnim sudom „a tek tamo nema nikakve šanse“. Kaže i da Lečića ne podržava niko i da ne postoji nikakav „deo DS okupljen oko njega“, već postoji Lečić i njegova „dva-tri drugara“.

Sa druge strane, Lečićeva frakcija isključenih članova DS poslala je saopštenje u kome su on i drugi potisani kao „izabrano rukovodstvo“.

„Predsednik i potpredsednici Demokratske stranke izabrani na Skupštini DS legitimitet ne zasnivaju na upisu u Registar političkih stranaka već na glasovima apsolutne većine svih članova DS sa pravom glasa. Nakon pet meseci protivpravnog odugovlačenja postupka, odbacivanje upisa novog predsednika je očigledno politički motivisana odluka Ministarstva i pokazuje da  režimu Aleksandra Vučića odgovara postojeće stanje u opoziciji“, navodi se u soapštenu i dodaje: „I pored svega, mi ne odustajemo od borbe za izvornu politiku Demokratske stranke i politički legat dr Zorana Đinđića.“ Frakcija isključenih članova održala je direktne stranačke izbore 26. septembra 2020. na kojima je Lečić proglašen za predsednika, zahtev da tako bude upisan u registar podnet je Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu 5. oktobra, a u ponedeljak, 22. februara, objavljeno je da je MDULS, nakon što je više puta zahtevao dodatnu dokumentaciju odbio upis. U rešenju MDULS na oko 15 strana, između ostalog se navodi da je odluka o izborima doneta protivno pravilima stranke, odnosno protivno Statutu DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari