Rama: Mini Šengen ne narušava dijalog 1Edi Rama Foto: EPA-EFE/ FILIP SINGER

Albanski premijer Edi Rama rekao je da je ideja Balkanskog “mini Šengena” ne narušava dijalog Srbije i Kosova već je to proces koji priprema zemlje Zapadnog Balkana za Evropsku uniju, javlja Koha.

Prema njegovom mišljenju dijalog između Beograda i Prištine će biti nastavljen.

“Trenutno sam izdajnik za one koji ne razumeju da ne možete graditi mir istim instrumentima i oružjem sa kojim ste se borili. Ono što pokušavamo da uradimo je unapređenje ideje ‘mini Šengena’. Od prvog dana sam govorio da bi Srbija trebalo da prizna Kosovo. Za Srbiju je to noćna mora koju mora da prevaziđe. Moramo pronaći šta i gde možemo raditi zajedno”, rekao je Rama na Atlanskom savetu.

Govoreći o sporazumu između Srbije i Kosova o avio-liniji Beograd-Priština, Rama je rekao da je to pozitivna stvar u pogledu slobode kretanja, ali je dodao da bi mu, da je kojim slučajem on to predložio, “skinuli glavu”. “Ambasador Grenel je predložio da se obnove letovi između Prištine i Beograda. Svi u Prištini su to podržali, ali da sam to ja rekao, ili da nisam podržao tu ideju, verovatno bi mi ‘skinuli glavu’.

Dakle, postoji mnogo toga u mentalitetu što moramo promeniti”, poručio je Rama., preneo je Kosovo Online.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari