Rašković Ivić: Narodna stranka traži raspravu o Kosovu u parlamentu 1Sanda Rašković Ivić Foto: Fonet/Nenad Đorđević (Arhiva)

Potpredsednica Narodne stranke i narodna poslanica Sanda Rašković Ivić izjavila je da poslanici Narodne stranke traže da predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković zakaže posebnu sednicu parlamenta o pregovorima Beograda i Prištine.

Kako se navodi u saopštenju, Sanda Rašković Ivić je na konferenciji za novinare rekla da je sednica zatražena jer je za nedelju zakazan sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija, a da niko ne zna šta je srpska platforma za taj sastanak, „ali i zbog određenog komešanja u redovima vlade“.

„Smatramo da je Skupština Srbije pravo i jedino mesto gde će se raspravljati o Kosovu, o ljudima koji tamo žive, o manastirima, o rudnom bogadstvu“, rekla je Rašković Ivić novinarima u Skupštini Srbije.

Ona je rekla da se predsednik Vučić krije iza ženskih sukanja i ocenila da je premijerka Srbije Ana Brnabić dala skandaloznu izjavu da je „Kosovo bilo u Srbiji“ i da svako insistiranje na tome da Kosovo u Srbiji ostane krši kompromis.

Sanda Rašković Ivić je izjavu Ane Brnabić nazvala činom izdaje, veleizdaje, kojom se krši Ustav, i dodala da je izjava premijerke u sukobu sa zakonom.

„Nije Ana Brnabić jedina koja u svojim diskursima predaje Kosovo. Imamo i ministarku bez portfelja i potpredsednicu Socijalističke partije Srbije Slavicu Đukić Dejanović, koja je pre neki dan kazala da je zadržavanje Kosova u Srbiji iluzija“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Potpredsednica Narodne stranke je dodala da je potpredsednica Srpske napredne stranke Marija Obradović dobila zadatak da putuje po gradovima Srbije u kojima Vučić ima veliku podršku i da aktivistima SNS govori da mora „Kosovo da se potpiše kakvo jeste“ i da ih moli da razgovaraju sa građanima i da spreče izlazak na proteste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari