Rašković Ivić: Nije zabavno imati predsednika na nivou adolescenta 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Nakon što je Srbislav Filipović, poslanik SNS, četiri funkcionera Narodne stranke koji su se odazvali pozivu predsednika Srbije i došli u Predsedništvo, nazvao četiri praseta, ispred Narodne stranke dva dana zaredom ostavljan je kavez sa po četiri hrčka.

U Narodnoj stranci tvrde da Vučić nije imao hrabrosti da sam dođe na kafu, nego je na vrata Narodne stranke poslao dva miša i četiri hrčka.

Navode i da to nisu nikakvi performansi sa političkom porukom, nego neukusno, nevaspitano i protivzakonito ponašanje koje Srbiju vraća u devedesete godine i jedan konfliktan model podele društva na dva dela.

Iz Narodne stranke navode da su dva čoveka, od kojih su u jednom prepoznali Tomislava Lovrekovića, pozvonili na vrata Narodne stranke sa namerom da u stranku unesu kavez sa hrčcima.

U tome ih je sprečila sekretarica, pa su kavez ostavili ispred, snimajući sve. Narodna stranka obavestila je policiju u oba slučaja, ali i Zoohigijenu, koja je pokupila nedužne životinje, koje su prethodno nahranjene.

Borislav Novaković, funkcioner Narodne stranke, kaže za Danas da Lovreković nije neko nepoznat, već da je to „stari podizvođač prljavih poslova SNS-a“.

„To je činio u Novom Sadu kada je verbalno, sa obiljem uvreda, napadao mene, u Pančevu kada je bacao kokošku na Mariniku Tepić i evo sada u Beogradu kada dva dana zaredom ostavlja nezaštićene i nevine životinjice pred vratima Narodne stranke. Ovo nisu nikakvi performansi sa političkom porukom, nego neukusno, nevaspitano i protivzakonito ponašanje. Aleksandar Vučić bi trebalo, kao pravnik, da zna da Zakon o dobrobiti životinja, član 5, stav 18, definiše šta predstavlja zlostavljanje životinja. Ovo jeste klasičan primer zlostavljanja“, navodi Novaković i dodaje da ovaj incident ima i svoj politički kontekst.

Novaković kaže da bi nakon devet godina vlasti Vučić morao da prihvati da u političkoj borbi nije sve dozvoljeno. Umesto da smanji tenzije u društvu, navodi funkcioner Narodne stranke, on je podele i sukobe doveo do usijanja.

„Uveo je princip, sve što je korisno za SNS, to je i dozvoljeno. On ne razgovara sa političkim protivnicima nego vređa, nipodaštava i omalovažava. Od svakog političkog rivala on pravi ličnog neprijatelja. Posle perioda 2000-2012. godina, kada smo imali smirivanje političkih strasti i uljuđivanje političke kulture, on nas je ponovo vratio u devedesete godine, u jedan potpuno konfliktan model politike, podelivši društvo na dva dela. Na one koji su njegovi i „one koji su neprijatelji“. To nas može uvesti u sukobe nesagledivih posledica. I ovo danas izgleda samo kao bezazlena kockica u mozaiku nasilja, ali smatram, pošto se čaša nezadovoljstva puni, da ovakve stvari ne bi smele da se događaju i da je ovo protivzakonito ponašanje, te da tako i mora biti tretirano“, zaključuje Novaković.

Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke, napominje da je ostavljanje kaveza sa životinjama ispred sedišta NS u skladu sa huligansko-mafijaškim manirima Aleksandra Vučića.

Aleksić ističe da Vučić beži od dijaloga i argumentovane rasprave kao đavo od krsta, jer je sve oko njega lažno, pa pribegava ovakvim stvarima.

„Velika je sramota za Srbiju kakvog čoveka imamo za predsednika“, napominje Aleksić.

Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke, ocenjuje da je Vučić izgubio kompas i da se ponaša poput adolescenta.

„Slanje hrčaka i miševa u opozicionu stranku zavređuje da mu odgovorimo tako što će naši izaslanici odneti predsedniku kompas na Andrićev venac. To bi bilo zabavno kada bismo svi bili u osmom osnovne. Nije zabavno imati predsednika čija je duhovitost na nivou adolescenta. Stvarno je izgubio kompas“, zaključuje Rašković Ivić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari