Rašković Ivić: Prvo vas zastrašuju, pa prave crne liste, pa vas premlate 1Sanda Rašković Ivić Foto: Fonet/Nenad Đorđević (Arhiva)

Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke negirala je danas da su predstavnici te stranke u Vranju prebili predsednika i člana biračkog odbora u tom gradu tokom održavanja izbora za savete nacionalnih manjina.

Ona je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekla da je u Vranju ispred stranačkih prostorija, ustvari, brutalno prebijen predsednik gradskog odbora narodnjaka i njegov zamenik.

Prema njenim rečima, ne samo da su pretučeni, već režimu to nije bilo dovoljno, pa su po gebelsovskoj metodi  optuženi da su pretukli jednog njihovog člana biračkog odbora. To je, kako je navela, rekao poslanik SNS Aleksandar Marković, iako je to laž, jer je predstavnik RIK-a u nedelju koji je bio prisutan na biračkom mestu gde se navodno desio brutalni napad na člana SNS rekao, da nije bilo nikakvog napada, ni problema na tom biračkom mestu.

„Oni koji su stradali su ljudi iz Narodne stranke i tukli su ih ispred stranačkih prostorija u Vranju. Ja želim da kažem da tako počinju najružniji režimi, prvo vas zastrašuju, onda vas pritiskaju, pa onda prave crne liste, pa vas premlate, a onda počinju i da ubijaju. Ovi još nisu počeli da ubijaju“, rekla je Rašković Ivić i dodala da je krajnji rok da i narod u Srbiji, ali međunarodna zajednica koja monitoriše put Srbije ka EU „vidi šta se ovde dešava“.

„Ovde se rađa nešto što ne pristaje jednoj staroj evropskoj zemlji i narodu“, navela je potpredsednica Narodne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari