Sanda Rašković Ivić najavila povlačenje iz politike 1foto FoNet Marija Đoković

Poslanica i funkcionerka Narodne stranke Sanda Rašković Ivić najavila je da će se zbog lošeg izbornog rezultata te stranke povući iz politike.

„Zbog neuspeha desnice da se ujedini Narodna stranka je surovo kažnjena, a rezultat od 0,9 odsto je jasan dokaz da vas ljudi neće“ izjavila je ona za Euronews Srbija uz najavu povlačenja.

Rašković Ivić je istakla da se činilo da je dogovor o zajedničkom nastupu desne opozicije postignut, sve dok se na sastanku nije pojavio suprug Milice Đurđević Stamenkovski koji je rekao da je takav dogovor za Zavetnike neprihvatljiv, što je lider Novog DSS-a Miloš Jovanović, kako je rekla, sa entuzijazmom prihvatio.

„Lično osećam veliku odgovornost zbog toga i građani su mi jasno poručili da više nemam šta da tražim u politici, iako ja mislim da je politika Narodne stranke nacionalnog i demokratskog veoma potrebna Srbiji. Istina jeste da takva politika i u Evropi umire, ali ne moramo da dopustimo da to bude ubijeno i u Srbiji. Ideje su važne. Ta ideja treba da ostane. Možda treba da se promene ljudi, ne možda nego sigurno. Ja ću prva da se povučem iz politike“, navela je Sanda Rašković Ivić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari