Rašković Ivić: Voljni smo da podržimo kandidaturu Nevene Ružić za Poverenika 1Sanda Rašković Ivić Foto: Fonet/Nenad Đorđević (Arhiva)

Šefica poslaničke grupe „Pokret za spas Srbije-Nova Srbija“ Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da je ta poslanička grupa voljna da podrži kandidaturu Nevene Ružić za Poverenika ukoliko se većina poslanika opozicije složi da uopšte učestvuje u predlaganju kandidata.

„Postoji ideja među opozicionim poslanicima da se podrži predlog NVO za izbor gospođe Nevene Ružić. Naša poslanička grupa je voljna da podrži predlog ukoliko se većina poslanika opozicije složi da uopšte učestvujemo u predlaganju kandidata“, rekla je Rašković Ivić agenciji Beta.

Ružić je predlog više od 70 organizacija civilnog društva, medija ipredstavnika stručne i naučne zajednice. Podršku su do sada najavili Demokratska stranka i Stranka moderne Srbije.

Nevladine organizacije su dale predlog, ali da bi bila kandidat formalno mora da je Odboru za kulturu i informisanje do petka, 21. juna predloži neka od poslaničkih grupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari