Rasprava o zakonima i dalje u drugom planu 1

Poslanici su tokom prve dve sednice jesenjeg redovnog zasedanja usvojili 15 zakona i 10 odluka, ali bez suštinske rasprave o aktima na dnevnom redu.

Umesto toga u plenumu su se vodile polemike o kućama i poslovima poslanika, upućivale međusobne uvrede, hvalio rad predsednika, diskutovalo o izjavama političara…

Amandmani „sa posebnim osvrtom“ i zloupotreba govora po poslovniku za repliciranja ni ovog puta nisu izostali. No, kako to nikad nije bilo prepreka izglasavanju zakona, tako su i ovaj put sva akta sa dnevnog reda usvojena.

Članovi Vlade su i ovog poslednjeg četvrtka u mesecu odgovarali na pitanja narodnih poslanika. Tokom tri sata koja su imali na raspolaganju, samo pet poslanika stiglo je da uputi pitanja ministrima i predsednici Vlade.

Premijerka Ana Brnabić rekla je u obraćanju poslanicima da će se “svakako truditi da i sledećeg poslednjeg četvrtka u mesecu Vlada Republike Srbije bude u Narodnoj skupštini i odgovara na pitanja”. Ovo je bio četvrti put ove godine da je Vlada odgovarala na pitanja poslanika poslednjeg četvrtka u mesecu.

Portal Danas u saradnji sa inicijativom Otvoreni parlament svakog meseca objavljuje mesečne izveštaje o aktivnostima u Skupštini Srbije.

Detaljnije o dešavanjima u parlamentu u oktobru, pročitajte u timeline-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari