Rukići: Privredna komora Grčke lobiraće za priznanje Kosova 1Foto: EPA-EFE/ PETRIT PRENAJ

Predsednik Privredne komore Kosova Berat Rukići izjavio je danas da je dobio „garancije“ da će Privredna komora Grčke lobirati za priznanje Kosova.

Rukići je, posle sastanka sa grčkim privrednicima, rekao da se predsednik komore te zemlje Konstantinos Mihalis „obavezao da će biti posvećen priznanju Kosova, onako kako je lobirao za postizanje Prespanskog sporazuma Grčke i Severne Makedonije“.

„Ova poseta stvorila je novi zamah u pogledu unapređenja ekonomske saradnje, posebno sa projektima predviđenim u bliskoj budućnosti u energetskom sektoru. To je i najviša poseta jedne ekonomske delegacije iz zemalja EU i pokazuje značaj koji Grčka daje ekonomskim odnosima sa Kosovom“, rekao je Rukići.

Predsednik Privredne komore Grčke Konstantinos Mihalos rekao je da dobra ekonomska saradnja Prištine i Atine zahteva dobru političku saradnju.

„Ovde smo da pošaljemo poruku i prevaziđemo praznine, otvorimo vrata razvoja za poslovnu zajednicu u globalizovanom okruženju. Ovo služi kao poruka za nas, kao i za politički svet, ne samo u Grčkoj i Evropi, da vrše pritisak na učesnike radi priznavanja Kosova“, kazao je Mihalis po navodima prištinskih medija.

Do posete delegacije Grčke privredne komore dolazi nakon intenziviranja saradnje Kosova i Grčke i najave podizanja odnosa na viši nivo kroz otvaranje kancelarije Kosova u Grčkoj.

Prištinu je nedavno posetio i ministar spoljnih poslova Grčke, Nikos Dendijas koji je rekao da Atina ostaje pri stavu da ne priznaje Kosovo ali je dodao da je spremna da „unapredi“ saradnju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Rukići: Privredna komora Grčke lobiraće za priznanje Kosova”

  1. Amerikanci su se smestili , imaju Bazu, na Rodosu , bila sam i videla sam ih jos pre ko zna koliko godina , sada su se smestili na na nasoj juznoj teritoriji , pa ih ima smestenih u Nemackoj , pa sta to govori?.
    Meni govori , nemam sada pred sobom mapu , ali mi govori da u napadu na Rusiju ne racunaju samo sa napadom iz vazduha . Ovi vojnici sa zemlje, iz raznih drzava, sa svojom vojskom, ce usestvovati u tome , da li bas to zele?.

  2. Grci su prva pravoslavna drzava koja je usla u nato,nemoze nas nicim losim iznenaditi

  3. Svaka drzava clanica nato armade mora da ucestvuje u napadu na rusiju,to su sve morale potpisat.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.