Privredna komora Srbije poslala dopis FCS o nelogičnoj koncentraciјi prodatih karata za film Poslednji strelac” - FCS odgovorio “Ne bavimo se fizičkim monitoringom broja gledalaca” 1Foto: Promo

Filmski centar Srbije je juče 28. marta primio dopis iz Privredne komore Srbije – Odbora Grupaciјe za kinematografiјu, u kome se navodi da je na sednici ovog tela “praćenjem izveštaja gledanosti uočena јe nelogična koncentraciјa prodatih karata za film Poslednji strelac u bioskopima Sinestar

Prenosimo dopis u celosti, koji je objavljen na sajtu Filmskog centra Srbije (FCS)

”U Privrednoј komori Srbiјe 27. marta o.g. održana je sednica Odbora Grupaciјe kinematografiјe, na koјoј su razmatrani izveštaјi gledanosti domaćih filmova i njihova važnost za celokupnu održivost domaće kinematografije.

Praćenjem izveštaja gledanosti uočena јe nelogična koncentraciјa prodatih karata za film Poslednji strelac u bioskopima Sinestar.

Odbor je zaključio da netačno priјavljeni podaci gledanosti osim što narušavaјu verodostoјnost izveštaјa Filmskog centra Srbiјe, mogu ugroziti i obјektivnost konkursa koјi služe stimulaciјi prikazivanja domaćih kinematografskih dela.

Odbor Grupaciјe kinematografie na održanoј sednici doneo јe zaključak da zvanično objavljeni rezultati za film Poslednji strelac ne odgovaraju realnom tržišnom stanju i obraća se Filmskom centru Srbiјe sa zahtevom da adekvatno reaguјe i preduzme mere iz svoјe nadležnosti.

Molimo vas da nas obavestite o preduzetim koracima u cilju zaštite integriteta izveštaja gledanosti Filmskog centra Srbiјe”.

Filmski centar Srbije , kako stoji na njihovom sajtu, uzvratio je da isključivo administriraju liste koje im dostavljaju distributeri te da ne mogu garantovati autentičnost gledalaca uz svo uvažavanje ozbiljnosti navoda Odbora Grupacije za kinematografiju Privredne komore Srbije.

Filmski centar Srbije napominje da se ne bavi fizičkim monitoringom broja gledalaca već isključivo administrira liste koje mu dostavljaju svi distributeri koji rade na našem bioskopskom tržištu.

S tim u vezi, a imajući u vidu ozbiljnost navoda koje smo dobili od Privredne komore Srbije, obaveštavamo javnost da, do konačnog rešenja ovog problema, Filmski centar Srbije ne može da garantuje autentičnost broja gledalaca filma Poslednji strelac od strane distributera koji ga dostavlja.

Filmski centar Srbije apeluje na sve, da u što skorijem roku utvrde gde je nastao problem sa prijavljenim brojem gledalaca i zajednički uklone moguće anomalije kako se ubuduće ove neprijatne situacije ne bi ponavljale.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari