Novi ministri preuzimaju dužnosti 1Darija Kisić Tepavčević preuzela resor za rad od Zorana Đorđevića Foto: FoNet/ Ministarstvo za rad

Novi ministri Vlade Srbije danas preuzimaju dužnost od kolega koji su te dužnosti obavljali u prošlom sazivu vlade.

Novoizabrana ministarka Darija Kisić Tepavčević preuzela je danas resor rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja od dosadašnjeg ministra Zorana Đorđevića.

Kako je saopšteno, Đorđević je novoj ministarki predao izveštaj o radu resora u prethodne tri godine i četiri meseca, kao i izveštaj Državne revizorske institucije.

„Bila je čast i privilegija obavljati dužnost u ovom ministarstvu. Ministarki Kisić Tepavčević želim sreću i uspeh u radu, siguran sam da će uspeti da na adekvatan način odgovori svim izazovima“, naveo je Đorđević.

Anđelka Atanasković preuzela dužnost od Gorana Kneževića

Novoizabrana ministarka privrede Srbije Andjelka Atanasković preuzela je danas dužnost od dosadašnjeg ministra Gorana Kneževića.

Knežević je prilikom primopredaje novoj ministarki preneo svoja iskustva, saopštilo je Ministarstvo.

Atanasković je zahvalila Kneževiću i poručila da će nastaviti da radi na daljem ekonomskom jačanju zemlje i podizanju životnog standarda građana.

Ružić preuzeo mesto ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Branko Ružić (SPS) preuzeo je danas od Mladena Šarčevića dužnost ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

Kako je saopšteno, Šarčević je Ružića obavestio o rezultatima rada Ministarstva i aktivnostima i predao mu izveštaj o radu.

Ružić je istakao da mu je čast što je po treći put ministar i da veliki resor prosvete i nauke predstavlja izazov, ali da se nada da će dobar tim rešiti sva otvorena pitanja.

Šarčević je svom nasledniku na dužnosti poželo sreću u radu i naglasio da u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja rade profesionalci i kadar veoma posvećen podizanju kvaliteta obrazovanja i nauke, navedeno je u saopštenju.

Marija Obradović preuzeća dužnost od Ružića

Dosadašnji ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić predao je danas dužnost novoj ministarki Mariji Obradović, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ružić je novu ministarku upoznao sa rezultatima tog ministarstva koji su postignuti u prethodnom periodu, kao i sa javnim politikama čiju je realizaciju potrebno implementirati kako bi državna, lokalna i javna uprava bile efikasani sistemi u službi gradjana i privrede.

On je koleginici poželeo uspeha u radu i istakao da je u ministarstvu čeka tim profesionalnih službenika na koje će moći da se osloni.

Novi ministri preuzimaju dužnosti 2
Foto: Beta/Vlada Srbije/MINISTARSTVO DRZAVNE UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE

Primopredaja dužnosti u Ministarstvu odbrane i Ministarstvu unutrašnjih poslova

U skladu sa Protokolom o primopredaji dužnosti u organima državne uprave, novoizabrani potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović primio je danas u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba dužnost ministra odbrane od dosadašnjeg ministra Aleksandara Vulina, koji je izabran za ministra unutrašnjih poslova, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Nakon intoniranja državne himne ministri Stefanović i Vulin potpisali su  Zapisnik o primopredaji dužnosti.

Stefanović je uručio oficirsku sablju dosadašnjem ministru odbrane Aleksandru Vulinu i poželeo mu uspeh na novoj dužnosti.

Svečanosti su prisustvovali članovi kolegijuma ministra odbrane i ministra unutrašnjih poslova.

Novi ministri preuzimaju dužnosti 3
Foto: Ministarstvo odbrane

Nova ministarka Irena Vujović preuzela resor zaštite životne sredine

Nova ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović preuzela je resor od odlazećeg ministra Gorana Trivana, saopštilo je danas ministarstvo.

Trivan je novoj ministarki predao izveštaje o završenim, započetim i planiranim projektima, kao i o postavljenim ciljevima i budućim obavezama.

„Primopredaja je čin od izuzetnog značaja, jer je to način da se osigura kontinuitet u radu ministarstva“, istakao je Trivan.

Maja Popović preuzela dužnost ministarke pravde Srbije
Novi ministri preuzimaju dužnosti 4
Foto: Beta/ Slobodan Miljević

Nova ministarka pravde Srbije, Maja Popović, preuzela je danas dužnost od dosadašnje ministarke Nele Kuburović Kisić.

Ministarstvo je saopštilo da Kuburović Kisić čestitala Maji Popović izbor i poželela joj sreću u radu.

Popović je zahvalila bivšoj ministarki na dosadašnjem radu i istakla da joj je čast što će biti na čelu Ministarstva pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari