Sanda Rašković Ivić: Stvar je gotova, biću nezavisna poslanica 1Foto: Aleksandar Levajković/FoNet

Ako DSS bude imala dobrog kandidata za predsednika Srbije, mogla bih da ga podržim. Mada sumnjam da će tako biti posle ovakvih odluka u stranci.

Ja se za tu funkciju neću kandidovati, jer bi to bilo neozbiljno s obzirom na to da nemam podršku stranke, kaže za Danas Sanda Rašković Ivić, donedavna predsednica DSS, posle odluke Izvršnog odbora te stranke da bude izbačena iz partije jer nije poštovala odluku o isključenju Đorđa Vukadinovića iz poslaničkog kluba u Skupštini Srbije. Zahtev o isključenju Vukadinovića nisu sproveli Rašković Ivić, kao šefica kluba, i Slaviša Ristić, smatraju u DSS.

Ona kaže da ne očekuje da Predsedništvo, koje treba da potvrdi odluku IO, odluči drugačije. Za nju je stvar već gotova i najavljuje da će ubuduće u Skupštini nastupati kao nezavisna poslanica, kao i da će uvek ostati verna demokratskim i nacionalnim načelima.

Odluka IO je za nju presedan, i, kako kaže, izbacivanje Vukadinovića samo je povod i nije glavna tema, već razlog koji su vrlo spretno udenuli da bi doveli do toga da one koje ne mogu da kontrolišu isteraju iz stranke.

„Ovo je presedan. Ne mogu da se setim da je neko svog bivšeg predsednika koji je uveo stranku u parlament posle propasti isključivao iz stranke i najurivao“, kaže Rašković Ivić.

Kako tvrdi, poslanički klub nije napravio nijednu grešku i nije odstupio od stranačke ideologije i politike, a on najviše smeta novom rukovodstvu stranke. Prema njenim rečima, novom rukovodstvu će poći za rukom da učini ono što ni Aleksandar Vučić nije mogao, koji je pokušao izbornom krađom da marginalizuje DSS kako ne bi bio u Skupštini.

Nakon izbora doneta je odluka da se u gradskim opštinama u Beogradu, Vračaru i Voždovcu uđe u koaliciju sa SNS. Zbog toga je Rašković Ivić podnela ostavku na mesto predsednice stranke, a članovi odbora sa Kosova i Metohije izašli su iz Glavnog odbora, a neki i iz stranke. Prema tvrdnjama nekih članova DSS, do nesloge u stranci je došlo zbog zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije, a ne zbog lokalnih koalicija sa SNS.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari