Šapićev SPAS je treći pol u opoziciji 1

Formiranjem svoje stranke SPAS Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd, postao je treći politički pol opozicije.

Prvi je Dragan Đilas, drugi je Saša Janković i treći je Šapić, ocenjuju za portal Komentarpres Nenad Čaluković, novinar Nedeljnika, i Vladimir Pejić, direktor agencije Faktor plus.

– Ako ne bude pravio greške kao Saša Radulović ili Saša Janković, moguće je da se Šapić nametne kao ozbiljna alternativa. Kad to kažem, mislim da on može da bude alternativa i opoziciji i vlastima. Za njega je mnogo bolje što organizuje stranku nego politički pokret, koji se u Srbiji pokazao kao loš politički obrazac. Odrednica „patriotski“ ukazuje da će Šapić pokušati da zahvati jedan deo desnog biračkog tela – prognozira Čaluković.

Vladimir Pejić, direktor agencije za istraživanje javnog mnjenja Faktor plus, smatra da je Šapić treći pol u opoziciji i kaže da je za minimum uspeha potrebno da pokaže ideje, stav, hrabrost i ljude, pogotovu oko ključnih pitanja za Srbiju.

– Činjenica da je SNS toliko dominantna svakako može da obeshrabri druge stranke, ali isto tako mnoge u tome vide svoju šansu. Pre svega koristeći sve slabosti ostalih opozicionih partija, ali i nadajući se slabljenju vladajuće stranke – kaže Pejić i dodaje da stranka Aleksandra Šapića očigledno ima nadu i energiju.

Šapić je na društvenim mrežama obavestio javnost da je u subotu izabran za predsednika nove stranačke organizacije Srpski patriotski savez i najavio da će SPAS samostalno nastupati na svim budućim izborima. Najavio je da će od jeseni javnost biti detaljnije obaveštena o planovima nove stranke. Na beogradskim izborima u martu ove godine Šapić je nastupao samostalno, i bio treći po broju glasova. Nakon izbora najavio je da će osnovati patriotsku stranku za celu Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari