Savez za Srbiju: Da odlučuju milioni a ne jedan 1Foto: Savez za Srbiju

Nismo se okupili na politici “Ua, Vučić !”, ne zanima nas njegov politički program već smo protiv načina na koji se vodi zemlja, protiv smo ponižavanja poljoprivrede, protiv smo lošeg zakona o radu, protiv smo zabrane slobodne reči.

Mi smo se okupili da prekinemo nejednakost i da Srbija bude zemlja jednakih građana, naveo je Borko Stefanović na predstavljanju Saveza za Srbiju u Zrenjaninu.

U razgovoru sa građanima devet predstavnika stranaka i udruženja odgovaralo je na pitanja o malim platama, uslovima života, slobodi govora.

Među njima bili su Zoran Lutovac, Dragan Đilas, Zdravko Ponoš, Boško Obradović, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović.

-Temeljna tačka Saveza za Srbiju je da se ljudi uključe u javni život, da počnu da učestvuju i sami odlučuju o narodnom novcu i javnom interesu. Svako u svojoj sredini. Želimo da odlučuju milioni a ne jedan čovek – naveo je Veselinović u Zrenjaninu.

Dragan Đilas je podsetio da Srbiju muči crni bilans nataliteta, veliko iseljavanje mladog stanovništva u potrazi za boljim životom i loša ekonomija i standard, i naveo da veruje da država mora da sačuva vlasništvo u drćavnim preduzećima, naročito PKB-u. Zdravko Ponoš je izrazio zabrinutost zbog činjenice da je tokom šest godina vlasti SNS promenjeno šest ministara odbrane, što po njemu dokazuje koliko je ova oblast vlasti nebitna i izrazio zabrinutost znog najave razgraničenja sa Kosovom.

– Za nas je svetinja Ustav republike Srbije i rezolucija 1244, po kojoj je Kosovo sastavni deo države Srbije – ististirao je Boško Obradović u razgovoru sa građanima.

Na primedbe da je opozicija desničarska, da će DS nestatiti u njoj, Zoran Lutovac odgovorio je da građani žele da se opozicija ujedini, potisne svoje programske i ideološke razlike i bavi se zajedničkim ciljem a to je stvaranje uslova za mirnu i demokratsku smenu vlasti i slobodne, patrlamentarne izbore što je uvod za normalnu Srbiju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari