Savez za Srbiju: Plakate lepili aktivisti SNS 1Foto: R. Balać

„Savez za Srbiju“ (SzS) u Vojvodini ocenjuje da su plakati sa likom Zvezdana Jovanovića, pravosnažno osuđenog zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, nova provokacija, uvreda i otvorena pretnja građanima, nezavisnim medijima i opozicionim političkim organizacijama.

Prema do sad raspoloživim podacima, te plakate su sinoć u centru Novog Sada lepili aktivisti Srpske napredne stranke, što su posvedočili brojni građani koji su se tokom večeri i noći javili SzS-u u Novom Sadu.

Zločinački um koji vodi režimsku fabriku laži smislio je način kako da sliku svog idola i osuđenog ubice istakne svuda po gradu, a da sve tobože izgleda kao parodija na naslovnu stranu prošlog broja nedeljnika Nin u kojem su objavljeni novi dokazi o poslovima sa preprodajom oružja koje vode vrh državne vlasti, funkcioneri i finansijeri vladajuće stranke.

Poruka sa plakata u kojoj se kaže da je „Zvezdanu Jovanoviću uručena Ninova nagrada“, primitivna je aluzija na književno priznanje koje taj nedeljnik dodeljuje duže od šest decenija i uvreda za dosadašnje dobitnike te prestižne nagrade, među kojima su svi najznačajniji srpski pisci u poslednjih 65 godina.

„Savez za Srbiju“ u Vojvodini ukazuje na to da je u dugoj istoriji manipulacija i propagandnih prevara teško naći slučaj koji se po zlokobnoj pretnji koju nosi može uporediti sa lažnom naslovnom stranicom Nina koja je sinoć „objavljena“.

Činjenica da su se takvi plakati pojavili baš u Novom Sadu samo je još jedan dokaz da se zloćudni režim Aleksandra Vučića i njegovih pristalica upravo u Novom Sadu i Vojvodini pojavljuje u svojoj najmalignijoj modifikaciji, na šta su političke stranke i organizacije koje su formirale „Savez za Srbiju“ u pokrajini takođe već upozorile.

Plakati sa likom Zvezdana Jovanovića su simptom stanja u državi i društvu u kojem je sve poluge moći oteo kartel korumpiranih političara, tajkuna, narko bosova i drugih kriminalaca, ratnih zločinaca i profitera. Taj kartel huška svoje pristalice na nezavisne medije, opoziciju i građane, ali i preti svima koji se usude da javno progovore o stvarnom stanju u državi i društvu. Lažna naslovna strana Nina i hapšenje Aleksandra Obradivića u Valjevu pokazuju da je režim možda već započeo i neobjavljeni rat protiv svih koji pružaju otpor njegovom svevlašću. 

„Savez za Srbiju“ u Vojvodini nema nikakvu dilemu o tome ko stoji iza plakata sa lažnom naslovnom stranicom Nina i pruža punu podršku redakciji tog lista koji nosi teško breme borbe za slobodu govora i izveštavanja u zarobljenoj državi i društvu. Policija i istražni organi su dužni da u najkraćem roku saopšte, imenom i prezimenom, ko je štampao i lepio lažne naslovne strane poznatih novina.

Ukoliko nadležni državni organi, ipak, budu ćutali o ovom događaju, možda će nam svojim ćutanjem još glasnije reći ko je i inspirator i zaštitnik ljudi koji su štampanjem i isticanjem plakata sa likom osuđenog ubice počinili više krivičnih dela. Svima će biti jasno da je za ovaj skandal odgovoran onaj koji se, po sopstvenom priznanju, napio od radosti kad je ubijen predsednik Vlade Srbije Zorana Đinđić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari