Savez za Srbiju pozvao učesnike protesta da ne podlegnu pokušajima izazivanjima nemira 1Foto: twitter/ Savez za Srbiju

Savez za Srbiju (SzS) upozorio je večeras učesnike protestne šetnje „Stop krvavim košuljama“ da ne podlegnu provokacijama i pokušajima vlasti da izazove nemire.

U saopštenju SzS navodi se da su od „odgovornih pojedinaca iz redova koalicionih partnera Srpske napredne stranke, kao i profesionalaca iz MUP“, saznali da je „režim razmatrao mogućnost izazivanja incidenata tokom današnjeg okupljanja gradjana“.

„Plan je bio da organizovane grupe tokom govora uvredljivim povicima i insceniranim tučama lažnih navijača i drugih pojedinaca, miran protest prikažu kao nasilan. Cilj je da se gradjanima pripiše ono što jeste odlika režima – nasilništvo“, kaže se u saopštenju.

SzS zahteva od vlasti da odustane od tih ideja, a apelovao je na učesnike protesta da ne podlegnu provokacijama.

„Već da mirno i civilizovano protestnom šetnjom pošalju sliku koja i jeste ideja vodilja večerašnjeg okupljanja – da se na nasilje ne odgovara nasiljem“, poručuju iz SzS-a.

Iz Saveza su kazali da „koliko god se režim Aleksandra Vučića trudio da ih sve uvuče u svoju prljavu viziju nasilničke Srbije, uvrede i pretnje nisu jezik naših gradjana“, a dodali su da „metalne štangle“ nisu njihovi rekviziti, a nasilje ne sme da postane „vladajući ambijent“ u zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari