Savez za Srbiju: Vesić pričom o fontani vređa inteligenciju 1Lideri Saveza za Srbiju Foto: FoNet/Zoran Mrđa (arhiva)

Savez za Srbiju ocenio je danas da tvrdnja zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da će planirana fontana na Cvetnom trgu donositi prihode od turista koji će u nju ubacivati novčiće, od kojih bi se finansirale ‘nove fontane’, kao i da će sve to biti u rangu Fontane di Trevi u Rimu, izaziva „ozbiljnu sumnju u njegov kapacitet da dalje upravlja bilo čim, a pogotovo glavnim gradom“.

Odbornička grupa Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda ocenila je da Vesić „nastavlja da vređa inteligenciju, ali i prazni džepove Beograđana“.

„Nije mu bilo dovoljno što je budžetskim sredstvima preuredio trg na kome stanuje, nego sada taj lični mauzolej od mermera i betona menja novim ‘genijalnim’ izumom: ‘samofinansirajućom fontanom’. Ukoliko ta fontana vidi svetlo dana, u nju će neko zamišljajući želju ubacivati novčiće. Ali to neće biti strani turisti, već Beograđani. Verujemo da će svaki Beograđanin koji ubaci novčić poželeti sebi da Vesić i njegov šef Vučić odu sa vlasti. Biće to najsrećniji dan za Beograd“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari