SDS: Proevropske stranke i pokreti poslali svoj predlog platforme evroparlamentarcima 1Foto: EPA-EFE/ OLIVIER HOSLET

Pregovaračima Evropskog parlamenta danas je poslata platforma za pregovore o uslovima za slobodne i poštene izbore, koju su potpisali Socijaldemokratska stranka (SDS), Nova stranka, Građanski demokratski forum, Zelena stranka, Vlaška stranka, Mađarski pokret, Pokret 1 od 5 miliona, Nova Srbija i Кlip, saopšteno je iz SDS.

SDS navodi da je platforma koja je danas poslata evroparlamentarcima usvojena pre nekoliko dana na forumu opozicije, koji je predviđen kao forum za komunikaciju i koordinaciju aktivnosti na nivou cele opozicije.

„Stranke i pokreti proevropske orijentacije su potpisale platformu koja sadrži te usvojene zajedničke zahteve, ali uz dodatak jasnog proevropskog predznaka tim zahtevima i nedvosmislene naznake da se platforma koju potpisujemo odnosi samo na razgovore pod okriljem Evropske unije“, navodi SDS.

Kako se navodi u saopštenju, napori da se dođe do jedinstvene platforme za pregovore nisu bili uspešni zbog toga što se deo opozicije nije odazvao na pozive da zajedno rade na platformi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari