Sednica rukovodstva SSP u znak podrške Obradoviću 1Foto: BETAPHOTO/ Milan Obradović

Članovi Predsedništva Stranke slobode i pravde održali su u petak sednicu ispred metalne barijere kojom je ograđena Narodna skupština, u znak solidarnosti sa liderom Dveri Boškom Obradovićem i poslanikom tog pokreta Ivanom Kostićem, koji na stepenicama parlamenta štrajkuju glađu.

Predsednik SSP Dragan Đilas pokazao je naslovnu stranu Srpskog telegrafa kao primer za to kako vladaju oni koji su danas vlast. On je pokazao prednju stranu novina na kojoj su lica iz opozicije, sa naslovom „Ima neka tajna veza – Narko Srbija“.

– Šta rade Aleksandar Vučić, njegovi funkcioneri i njegova propagandna glasila? Klasična „gebelsovština“ – sve što radimo mi, pripisaćemo opoziciji. To rade već godinama. Ovde sede ljudi koji nikakve veze nikada u životu sa narko-dilerima i kriminalcima nisu imali, ali mi smo narko-dileri. Zašto? Zato što je svima jasno da ova vlast ima direktan dogovor sa organizovanim kriminalom. Svima je jasno da kokain dolazi preko Crne Gore, a heroin preko severa Kosova – istakao je Đilas.

Pored predsednika SSP, na belim i narandžastim stolicama poređanim ispred ograde juče su sedeli i njegov zamenik Borko Stefanović, potpredsednici Dejan Bulatović i Marinika Tepić i članovi predsedništva Marko Bastać i Ana Novaković.

Boško Obradović, kome je u petak bio šesti dan od kada ne uzima hranu, zahvalio se na Tviteru kolegama SSP-a, uz citat iz Gorskog vijenca „Neka bude borba neprestana, neka bude što biti ne može“. Iz Dveri je saopšteno da će se u nedelju, 17. maja, ispred Skupštine održati skup podrške Obradoviću i Kostiću pod nazivom „Sloboda, sigurnost i pravda za sve“ u 17 časova.

Tadić: Vlast bi trebalo da obiđe štrajkača

„U normalnom društvu neko iz vlasti bi morao da obiđe i razgovara sa Boškom Obradovićem. Takav politički gest bi bio obaveza svake vlasti. Međutim, Vučićev sistem vladavine ne uključuje nikada, ali baš nikada normalnost, jer bi on kao najveći lažov i kukavica u srpskoj političkoj istoriji takav gest smatrao manifestacijom političke slabosti, i razgradnje sistema i ideologije kojom vlada“, kaže za Danas Boris Tadić, lider SDS, koji je svojevremeno dok je bio predsednik države posetio Tomislava Nikolića, osnivača Srpske napredne stranke, dok je štrajkovao glađu. M. R. M.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari