Šef Misije OEBS u oproštajnoj poseti ministru spoljnih poslova Srbije 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu šefa Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnjuu (OEBS) u Srbiji Andreu Oricia, saopštilo je Ministarstvo.

Dačić je Oriciu zahvalio zbog četvorogodišnjeg angažmana i „odlične saradnje s Ministarstvom spoljnih poslova i drugim institucijama Srbije, bazirane na međusobnom razumevanju i partnerskom odnosu, o čemu svedoče mnogobrojni uspešno realizovani projekti“, piše u saopštenju.

Ambasador Oricio je uzvratio i zahvalio Dačiću „zbog otvorenosti, saradnje i lične posvećenosti zajednički dogovorenim ciljevima i prioritetima, kao i njegove podrške radu Misije OEBS“ u Srbiji.

Ministar i ambasador su konstatovali da je „dugogodišnja kvalitetna saradnja institucija Srbije i Misije OEBS-a… primer uspešne saradnje zemlje domaćina i misije na terenu“.

Dačić je „izrazio podršku daljim aktivnostima Misije OEBS-a i očekivanje da će one i u budućnosti biti planirane zajedno sa nadležnim resorima i usklađivane sa potrebama Srbije na njenom reformskom putu“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari