Šešelj: Radikali protiv izbora malog 1Foto: Fonet/Božidar Petrović

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj najavio je da će ta partija glasati protiv izbora Siniše Malog za ministra finansija i ocenio da je premijerka Ana Brnabić predlažući ga „očitala jedno srceparajuće slovo, da umalo u jednom trenutku nija zaplakao od tolikih pohvala“.

Šešelj smatra da Malog „guraju u osinjak“, jer će biti treći ministar finansija u sadašnjoj vlasti, a da „vlada i Brnabić nikako da nam kažu zbog čega je otišao Dušan Vujović“.

On je podsetio da je u javnost izneo podatke o kriminalnim aferama u koje je Vujović umešan, prvenstveno snižavanju vrednosti Komercijalne banke, kako bi se što jeftinije prodala, „a umesto da ga Vlada strpa u zatvor, biće savetnik“.

Šešelj je optužio Vujovića da ga je, na njegov predlog, Vlada Srbije stavila na spisak terorista, kao i njegovog sina, pa su im blokirali devizne račune u Komercijalnij i Inteza banci.

Lider SRS je zapitao i zašto Brnabić umesto izbora ministra finansija nije išla u rekonstrukciju cele Vlade.

Prema rečima Šešelja, on je dobio „opasne informacije, koje i Aleksandar Vučić potvrđuje“, zbog kojih neki ministri moraju da budu smenjeni, „svako ko je sumnjiv mora da se izbaci iz Vlade“.

Da vidimo ko to iz Vlade prenosi informacije zapadnim ambasadama, ukazao je Šešelji, koji je za to optužio potpredsednicu Zoranu Mihajlović, a za ministar zdravlja Zlatibora Lončara je rekao da je umešan u najveću korupciju.

Brnabić je demantovala da je Vlada Srbije donela odluku da se on i sinovi stave na spisak terorista i da prvi put čuje za to, pa će čitav slučaj da proveri.

Moje mišljenje je da to nije u redu i to ćemo proveriti, poručila je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari