Šešelj: Solidarnost sa Sirijom 1Foto: FoNet/SRS

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da je Srbija morala da se opredeli i osudi vazdušne napade na Siriju i sirijski narod, jer su oni osudili agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine.

Šešelj je u Skupštini Srbije rekao da je narod Sirije uvek bio prijateljski narod sa srpskim narodom i da zato Srbija mora biti solidarna sa njima, saopšteno je iz SRS

„Dosmanlijski režim je zaveo sankcije Siriji i mi nikada nismo zvanično čuli da su te sankcije i ukinuli, stoga i tražimo – ako nisu ukinute, da se ukinu. Nama je sirijski narod prijateljski narod, uvek je bio i mi moramo biti solidarni sa njim“, izjavio je on.

Srpska radikalna stranka srdačno čestita sirijskom narodu i predsedniku Bašaru el Asadu na „velikoj pobedi protiv agresorskih zapadnih sila: Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i Francuske, rekao je Šešelj.

On je u Skupštini Srbije izjavio da je došao da održi konferenciju za novinare ne bi li „video da li će ga danas neko javno nazvati ‘ratnim zločincem’, pa da mu odmah njušku razbijem“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari