Obeležavanje šest meseci od prvog protesta u Beogradu 8. juna 1Foto: Beta/Emil Vaš

Savez za Srbiju najavio je da će šest meseci od prvog protesta održanog u Beogradu pod nazivom „Stop krvavim košuljama“, obeležiti u subotu, 8. juna skupovima širom Srbije.

Navodeći da je u prethodnih šest meseci opozicija potpisala Sporazum sa narodom, da je donela odluku o bojkotu parlamenta i jedinstven stav da ne učestvuje na izborima pod trenutnim uslovima, Savez za Srbiju je pozvao svoje članove i simpatizere da se uključe i doprinesu organizaciji protesta.

„Pre šest meseci niko nije verovao da ćemo svi biti ovoliko istrajni u nameri da se suprotstavimo nasilju i zajedno izborimo za slobodu. Niko nije mogao da pretpostavi da će u jednom trenutku u Srbiji protestovati više od 100 opština i gradova i da će svi oni doći na veliki protest 13. aprila u Beogradu. Zato se 8. juna okuplja pobunjeni narod sa porukom da nećemo odustati od zahteva za slobodom medija i poštenim izborima“, stoji u saopštenju.

Prva protestna šetnja „Stop krvavim košuljama“ u Beogradu organizovana je 8. decembra 2018. godine. Povod je bio fizički napad na tadašnjeg lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari