Si Đinping Nikoliću: Vi ste dali važan doprinos odnosima Srbije i Kine 1Foto: Kabinet predsednika

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je sa otpravnikom poslova ambasade NR Kine gospodinom Tianom koji je predsedniku Nacionalnog saveta uručio pismo zahvalnosti predsednika NR Kine Si Đinpinga.

U pismu predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga se kaže:

Iskreno Vam se zahvaljujem na čestitkama koje ste mi uputili povodom mog rođendana. Vi ste dali važan doprinos uspostavljanju i razvoju Sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije tokom Vašeg mandata kao predsednika države. Uveren sam da će pod Vašim rukovodstvom Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom dati novi doprinos produbljivanju praktične saradnje između Kine i Srbije i unapređenju prijateljstva dva naroda. Želim Vam dobro zdravlje i puno uspeha“, navodi se u pismu zahvalnosti predsednika Kine Si Đinpinga.

Tokom razgovora dvojica sagovornika konstatovali su da se dosadašnji projekti Kine i Srbije uspešno realizuju. Predsednik Nacionalnog saveta Nikolić istakao je da pored modernizacije pruge Beograd–Budimpešta treba ozbiljno razgovarati i o prugama Beograd-Niš i Beograd-Pirot. „Kina mnogo pomaže Srbiji na njenom putu razvoja, uspešna bilateralna saradnja naših dveju država utiče i na druge zemlje jugoistočne Evrope da čvršće sarađuju sa Kinom. Lično prijateljstvo me vezuje za predsednika Si Đinpinga, radujem se njegovom ličnom uspehu i uspehu Kine“, naglasio je predsednik Nacionalnog savete Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari