Skupština Kosova: Međusobne optužbe zbog teškog stanja u Telekomu Kosova 1Foto: EPA/VALDRIN_XHEMAJ

Skupština Kosova raspravljala je danas na vanrednoj sednici o teškoj situaciji u kojoj se nalazi Telekom Kosova, dok je rasprava zbog nedostatka kvoruma okončana bez glasanja za predlog rezolucije koju su predložili Demokratski savez Kosova i Samoopredelenje na čiji je zahtev sednica i zakazana.

Rasprava, koja je trajala nekoliko sati, obilovala je međusobnim optužbama vlasti i opozicije o tome ko je kriv za trenutno teško stanje u tom javnom preduzeću.

Na udaru kritika je bio ugovor između Telekoma Kosova i virtualne mobilne telefonije Z mobile koja je ocenjena kao razlog za sadašnje stanje.

Poslanici opozicije su optuživali Demokratsku partiju Kosova i aktuelnog predsednika Kosova Hašima Tačija za zločine i organizovani kriminal u Telekomu.

Nepotizam, zapošljavanje članova porodice i partijskih istomišljenika izazvali su oštru polemiku, dok je poslanica Alijanse za budućnost Kosova, Donika Kadaj Bujupi, rekla da imaju tačan spisak ko je od institucionalnih lidera i poslanika zaposlio u Telekomu članove porodice i partijske aktiviste.

Poslanica Besa Gađeri je optužila DPK za organizovani kriminal u ovom javnom preduzeću, dok je poslanik Socijaldemokratske inicijative Miljaim Zeka kao deo organizovanog kriminala označio i Demokratski savez Kosova.

Prethodno je Skupština Kosova formirala ad hok komisiju za istragu stanja u Telekomu.

Od komisije se očekuje izveštaj o razlozima zašto je Telekom u sadašnjem stanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari