Skupština Kosova sutra o nepoverenju Vlade Aljbina Kurtija 1Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Sednica Skupštine Kosova, koja je sazvana za glasanje o nepoverenju vladi Aljbina Kurtija, biće održana sutra u zgradi parlamenta od 11 sati, saopšteno je nakon sastanka predsedništva Skupštine Kosova.

Zahtev za izglasavanje nepoverenja vladi pokrenuo je koalicioni partner Kurtijevog Samoopredeljenja Demokratski savez Kosova Ise Mustafe, a nakon što je Kurti smenio ministra policije Agima Veljiua, jer je javno podržao uvođenje vanrednog stanja zbog korona virusa.

Jedan od razloga što će se sutra glasati o nepoverenju vlade je i taj što Kurti nije potpuno i bezuslovno ukinuo takse na uvoz robe iz Srbije i BiH, podseća Kosovo Onlajn.

Ambasadori Nemačke i Francuske uputili danas zajednički demarš Demokratskom savezu Kosova (DSK), koalicionom partneru Samoopredeljenja, kojim je pozivaju da odustane od izglasavanja nepoverenja Vladi Aljbina Kurtija.

„Pozivamo DSK da preispita odluku o izglasavanju nepoverenja i gradi poverenje i stabilnu vlast u cilju suočavanja sa budućim izazovima“, kaže se u pozivu koji je ambasador Nemačke na Kosovu Kristijan Held objavio na Tviteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari