Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke na kojoj će se razgovarati o rekonstrukciji Vlade Srbije, biće održana u petak 26. jula.

Na toj sednici SNS bi trebalo da se izjasni o konkretnim imenima ministara koji će otići s funkcija, odnosno kandidata za njihove naslednike, najavio je juče predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik SNS Nebojša Stefanović, dodajući da pomeranje sednice GO naprednjaka, koja je ranije najavljivana za predstojeći vikend, neće pomeriti i rok za rekonstrukciju, ali će dati dodatno vreme SNS i koalicionim partnerima. Stefanović je najavio da bi sednica Skupštine Srbije na kojoj će poslanici raspravljati o rekonstrukciji mogla biti 29. ili 30. jula.

To je potvrdio juče i prvi potpredsednik Vlade i lider naprednjaka Aleksandar Vučić, ujedno ističući da će rekonstrukcija biti urađena temeljno ili on u tome neće učestvovati. „Mi ćemo posao završiti pre 27. jula, kako sam i rekao. Kakav će ishod biti, ne znam. Da li ću uspeti ili neću, ne znam. Ali, neću odustati od onoga što sam rekao – ili će to biti urađeno temeljno, kako sam nagovestio, ili u tome neću da učestvujem“, poručio je Vučić.

Šef poslaničkog kluba SPS Branko Ružić je rekao da u okviru rekonstrukcije Vlade ne treba insistirati samo na personalnim promenama, već i na utvrđivanju novih ciljeva i politike. „Spram toga biće utvrđivana i personalna rešenja. Lideri koalicije ozbiljni su ljudi i jedini nadležni da utvrde i dođu do kriterijuma za rekonstrukciju Vlade“, napomenuo je Ružić, dodajući da će sednice stranačkih organa SPS biti održane krajem ove i tokom naredne sedmice.

Ministar saobraćaja i funkcioner SPS Milutin Mrkonjić izjavio je da socijalisti imaju najbolje kadrove u Vladi Srbije, ali da ta partija ima još sposobnih ljudi. „Ministri koje je predložio SPS su u svojim strukama pri vrhu i, prema tome, imamo najbolje kadrove u Vladi“, rekao je Mrkonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari