Skupština slobodne Srbije: Telekom da položi račune javnosti 1 Foto: Beta/Milan Obradović

​Skupština slobodne Srbije pozvala je rukovodstvo Telekoma da pod hitno položi račune javnosti zbog nesavesnog trošenja državnog novca, koji se u ogromnim količinama, protivno interesima građana, odliva na različite strane, pa i u medijsku sferu.

Oni su upozorili da je Telekom jedna od najvažnijih poluga kojom vlast i Srpska napredna stranka kontroliše medijsku scenu, novcem ove kompanije u većinskom državnom vlasništvu plaćaju se podobni mediji koji redovno krše Kodeks novinara Srbije, a Telekomovim novcem Srpska napredna stranka kupila je i dve televizije sa nacionalnom frekvencijom, krajem 2018. godine, navode u SSS.

Navode da je otvaranjem ove televizije prekršen Zakon o javnom informisanju i medijima, koji izričito kaže da izdavači medija ne mogu biti pravna lica, uključujući i preduzeća, koja su u celini ili delom u državnoj svojini. Telekom bi trebalo da javnosti saopšti i koji je tačno interes kompanije u osnivanju „Euronews Srbije„, ali i da saopšti da li postoje mehanizmi kojima će se štiti nezavisna uređivačka politika ovog medija od uticaja kompanije ili države ili partija na vlasti.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.