Slobodari: Nemačka preporuka o Srbiji dokaz da vlast laže 1Foto: Narodni slobodarski pokret

Narodni slobodarski pokret Slobodari saopštili su da je uputstvo Nemačke kompanijama da preporuče zaposlenima da ne dolaze u Srbiju na odmor jedan od jasnih dokaza da vlast laže i svesno obmanjuje građane kada situaciju u Srbiji predstavlja kao jednu od najboljih u Evropi.

„Nemački poslodavci su dobili obavezujuće uputstvo da sve zaposlene obaveste da nije bezbedno da svoje odmore koriste u Srbiji i drugim državama koje su označene kao žarišta korone“, navodi se u saopštenju Slobodara.

Kako su dodali, ovo upustvo koje je Nemačka uputila poslodavcima posebno se odnosi na zaposlene koji imaju radne vize u Nemačkoj, a poreklom su iz Srbije i država Zapadnog Balkana.

„Prema tim merama izričito je navedeno da ukoliko se bilo ko zarazi koronom dolaskom u Srbiju neće moći biti lečen o trošku nemačkih zdravstvenih fondova“, stoji u saopštenju.

Slobodari su ocenili da će uz pomoć „stotina miliona evra narodnih para uloženih u bezbroj provladinih medija vlast ubediti građane i da je mleko crno“.

„No, svi ćemo jako brzo osetiti nedolazak stotina hiljada naših ljudi iz dijaspore koji u toku letnjih ferija ulažu u masovnu potrošnju više od milijardu evra“, zaključili su iz Narodnog slobodarskog pokreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari