Slobodari pitaju ko je predvodio parapolicijske odrede i naredio prekomernu silu 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Narodni slobodarski pokret ocenio je danas da je upotreba ogromne količine suzavca i izvođenje naoružane policije na goloruk narod dokaz ozbiljnog kukavičluka, a izvođenje paradržavnih organizacija i navijačkih grupa koje su u civilu tukle građane dokaz duboke kriminalizacije vlasti.

Pokret u saopštenju traži od nadležnih organa da javno kažu ko je sinoć naredio prekomernu upotrebu sile, ko je svesno povukao policiju ispred Narodne skupštine i time inicirao ulazak dela građana u hol, kao i ko je kasnije doveo grupu od tridesetak navijača da isceniraju sukob sa policijom posle koga je i započela brutalna policijska akcija.

„Ono što je posebno važno je i to da se ispita kako su ljudi koji su prvo inicirali sukob sa policijom kasnije u civilu prebijali demonstrante i da li je istina da je tu paradržavnu grupu predvodio (Veljko Belivuk, jedan od vođa navijačke podgrupe Janjičari) Velja Nevolja?“, navodi se u saopštenju.

„Vučićevom režimu desilo se ono čega nije bilo u besomučnim istraživanjima i ispitivanjima fokus grupa i upravo je zbog toga režim reagovao krajnje neprimereno i duboko pogrešno“, naveo je Slobodarski pokret u saopštenju.

Pokret je istakao da je narod reagovao na beskrupuloznu najavu ponovnog uvođenja trodnevnog policijskog časa, a još mnogo više na najavu masovne prisilne vakcinacije neproverenim vakcinama i to čak i dece u uzrastu od tri do dvanaest godina.

Slobodari su istakli da od Vučićevog režima ne očekuju bilo kakvu razumnu reakciju, ali da bi zbog mira u državi trebalo da odustanu od najavljenih mera kojima se krše sva ljudska prava i garantovane slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari