Sme li Vučić na suočavanje sa opozicijom pred kamerama? 1foto FoNet/@buducnostsrbijeavucic

Deo opozicije sa kojom smo danas uspeli da razgovaramo ne veruje u ponudu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o televizijskom duelu i smatra da on to ne sme da se pojavi pred kamerama sa predstavnicima opozicije.

Vučić je jutros gostujući na televiziji Prva ponovio ovoju ponudu da učestvuje u televizijskom duelu sam protiv petorice opozicionara.

On je naveo da opozicija ne sme na duel jer ništa nije uradila za razliku od njega i da je tv duel moguć sa kandidatom koji uđe u drugi krug predsedničkih izbora.

„Spreman sam, ako se dogovore njih petorica. Oni tri minuta, ja tri minuta na bilo kojoj televiziji. To je fer ponuda. Mislim da bi to bilo lekovito. Ja sam, njih petorica“, predložio je Vučić.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić za Danas poručuje Vučiću da bira mesto i vreme.

„Neka bira vreme i mesto. Nravno da on svaki put blefira jer je kukavica i plasi se duela jer ce ljudi shvatiti da ih laze godinama. Ako je siguran u svoje rezultate i uspehe o kojima govori, zašto bi se plašio duela sa opozicijom. Ja sam posle njegove prozivke za Jovanjicu nekoliko puta u medijima rekao da sam spreman bilo kada, ali to se nije desilo. Ova nova prozivka ce biti samo jos jedna u nizu njegovih laži da je spreman na duel”, naveo je Aleksić.

A predsednik Dveri Boško Obradović smatra da SNS nema nikakav program.

„Naslušali smo se Vučićevih laži za ovih deset godina, pa i po pitanju direktnog TV duela kojih nema punu deceniju. Vučić odlično zna da bi njegova popularnost bila duplo manja kada bi izašao na duel. Upravo vlast SNS nema nikakav program sem kriminala, korupcije i rasprodaje Srbije strancima“, zaključuje Obradović.

Ovo nije prvi put da Vučić poziva opoziciju na duel koji se još nije dogodio.

On je u septembru 2017. u „Upitniku“ na RTS rekao da je spreman da razgovara sa petoricom predstavnika parlamentarne opozicije odjednom i da će ih sve pobediti.

„Evo sad prihvatam, dovedite ih petoricu i ja ću izaći na kraj sa njima petoricom bez ikakvih prioblema. Dovedite svu petoricu ja ću da ih pobedim i to kod vas u studiju. Samo mi dajte da imam isto vremena koliko ga imaju njih petorica. Njih petoricu dovedite. Sa potpuno različitim stavovima i pobediću ih svu petoricu zajedno. Kao i na izborima, na njima sam pobedio desetoricu, ne petoricu. Nadvikivali bismo se suviše sa desetoricom, a petoricu ću sa lakoćom da pobedim. Nemojte da brinete“ rekao je Vučić.

Sa petoricom iz vrha Narodne stranke je bio i spreman da se potuče ovog juna.

Tada je naveo:“Evo ja ih molim, kompletno rukovodstvo te stranke, pošto su mnogo snažni, nemojte druge, na mene jednog vas petorica se skupite. Ovaj crnogorski nacionalista, sledbenik Sekule Drljevića, Borivoje Borović, onaj iz Trstenika, pa onaj Gajić, Vuk Jeremić i Bora Novaković. Evo vas petorica mene ličnujte, nemojte nekog drugog, da vidim kako ćete vas petorica zajedno to da uradite. Nemojte druge, što da gonite ove nedužne, obične ljude. Vas petorica dođite”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari