SNS: Borislav Novaković laže, on je marksista i kriminalac 1Foto: Logo

Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) odbacio je danas optužbe predsednika novosadskog odbora Narodne stranke Borislava Novakovića uz navode da on „laže“ i da je „marksista i kriminalac“.

Novaković je prethodno u saopštenju za javnost optužio Andreja Vučića i Miloša Vučevića da „nameštaju“ poslove izgradnje u priobalju Dunava u Novom Sadu firmi Galens.

„Tvrdnje propalog marksiste, a danas potpredsednika marginalne Narodne stranke Borislava Novakovića, da brat predsednika Srbije Andrej Vučić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević nameštaju posao uredjenja priobalja našeg grada kompaniji ‘Galens’, još jedna je u nizu beskrupuloznih neistina ovog dokazanog i nepopravljivog lažova i kriminalca“, naveo je SNS u saopštenju za javnost.

Ocenili su da je ta Novakovićeva izjava slična „Đilasovim, Jeremićevim i Aleksićevim tvrdnjama u slučaju ‘Jovanjica’, koje je juče demantovalo Tužilaštvo za organizovani kriminal“.

„Postoji stara srpska izreka koja važi za deo opozicije kojoj pripada Novaković: ‘Ko o čemu, k… o poštenju’. Najgore je to što optužbe za nameštanje poslova dolaze od čoveka koji je zloupotrebom službenog položaja oštetio budžet Novog Sada za oko četiri miliona evra“, piše u saopštenju SNS-a.

Dodali su da za vreme vlasti Demokratske stranke (DS) ništa nije urađeno na uredjenju priobalja Dunava u Novom Sadu.

„Sada se radi na tome da se sa Vojskom Srbije postigne dogovor o objektima u blizini reke, da se nadje rešenje za Brodogradilište, da se oživi Ribarsko ostrvo kao potencijalno velika turistička atrakcija. Očigledno je da delu opozicije svaka inicijativa koja doprinosi razvoju grada smeta, jer niti će dobiti podršku gradjana, niti će imati priliku da reketiraju investitore, što im je bila omiljena delatnost na kojoj su se jedino dokazali“, ocenjuje se u saopštenju.

Povodom Novakovićevog pominjanja zaduživanja Grada za realizaciju uredjenja priobalja Dunava, SNS je naveo da se Novi Sad u septembru 2010. godine, u vreme vlasti DS-a u kojem je tada bio i Novaković, „bez ikakvih predloženih projekata i bez ikakve potrebe, zadužio 65 miliona evra“.

Dodali su da će se projekat uređenje priobalja Dunava naći pred odbornicima Skupštine grada i pozvali Novakovića i njegove „saborce“ da prestanu da bojkotuju rad gradskog parlamenta, jer na taj način „omalovažavaju gradjane koji su ih birali i pokazuju potpunu nezainteresovanost za razvoj grada“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari