SNS i u Skupštini Čačka "ustao u zaštitu institucija" do daljeg 1Čačak Foto: www.wikipedia.org / By Forgivenday

Gradska organizacija Srpske napredne stranke (SNS) u Čačku saopštila je danas da „ustaje u odbranu gradskih istitucija“, da će ih „zaštiti od terora političke manjine“ i da ostaju „do daljeg“ u lokalnoj Skupštini.

„Odbornici SNS u Čačku, zajedno sa koalicionim partnerima, odlučili su da, poučeni nedavnim dešavanjima ispred Skupštine grada Beograda, kao i učestalim pretnjama opozicije, stanu u odbranu gradskih institucija i zaštite ih od terora političke manjine“, navodi se u saopštenju SNS.

Iz SNS saopštavaju da „posle niza učestalih pretnji opozicije“, najava blokada ulica, puteva, institucija, odbornici SNS, kao „odbornici birani ogromnom većinom građana Čačka“, imaju potrebu da institucije grada zaštite, jer na vlast „nisu došli ulicom, već izborima“.

„Ostaćemo do daljeg u Skupštini Čačka i ovom prilikom pozivamo nadležne organe ove države da zaštite sve institucije i slobodu kretanja građana i obračunaju se sa fašistima, nasilnicima i političkim profiterima kojima su građani više puta na izborima rekli ‘doviđenja'“, navodi se u saopštenju SNS.

Odbornička grupa SNS u Čačku najavila je jutros štrajk glađu ispred ulaza u salu lokalne Skupštine, ali ga je ubrzo otkazala „iz bezbedonosnih razloga“, ne navodeći koji su to razlozi.

Večeras je nekoliko odbornika SNS i direktora javnih preduzeća u Čačaku bilo u zgradi lokalne Skupštine dok je trajalo okupljanje nekoliko desetina građana koji su došli na poziv organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ da se informišu oko odlaska na protest u Beograd, 13. aprila.

Tokom večerašnjeg okupljanja nije bilo obraćanja ni protestne šetnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari