SNS žene: Pobedile smo nasilnike 1Žene iz SNS Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Članice Srpske napredne stranke (SNS) osudile su danas „brutalan pokušaj napada“ na žene ispred Skupštine grada Beograda i prekid sednice Saveta za rodnu ravopravnost i poručile da su pobedile nasilnike.

Članica SNS Nataša Stanisavljević rekla je novinarima, ispred Skupštine grada Beograda, gde su se okupile članice ove stranke, da su žene bile brutalno vređane i napadane.

„Osuđujemo svaki vid nasilja nad ženama. Borimo se za nultu toleranciju nasilja prema ženama, za društvo jednakih šansi, gde se žene bore za svoja radna mesta, jer mi želimo da radimo, da doprinosimo ekonomskom razvoju naše zemlje i unapređenju položaja svih žena u Srbiji“, rekla je Stanisavljević.

Ona je osudila izjavu jednog od lidera Saveza za Srbiju (SZS) Borka Stefanovića, koji je rekao da su neke žene juče glumile da im nije dobro, i istakla da se jedna žena borila za vazduh, a niko iz SZS nije prišao da joj pomogne.

Prema njenim rečima, niko od čelnika SZS nije osudio ponašanje odbornika Narodne stranke Miloša Pavlovića, koji je zamahnuo rukom ka ženi i rekao „sad ću da ti opalim šamarčinu“.

„Njihova politika je nasilje nad ženama, a naša je politika mira, stabilnosti, ekonomski jake i snažne Srbije, snažnih žena u Srbiji, što smo juče i pokazale“, rekla je ona.

Na pitanje novinara da li su žene juče bile izmanipulisane i zloupotrebljene, Stanisavljević je odgovorila da su bile na svojim radnim mestima, a da su ih predstavnici SZS vređali, skandirali kao da su na fudbalskoj utakmici, govoreći im pogrdne reči.

Navela je i da ni u jednom trenutku nije čula da predstavnici SZS trebaju da predaju neke zahteve, već su čule da je lider Dveri Boško Obradović uzvikivao „blokada“.

„Neće nama fašista Boško Obradović reći da li možemo ili ne možemo da izađemo na vrata“, istakla je Stanisavljević. Članica SNS Sandra Pantelić rekla je da žene imaju pravo na izbor, a da je njihov izbor bio da ustanu, da ne ćute.

„Nećemo dozvoliti da nam prete šamarima. Ustaćemo, držati se za ruke i probati da obezbedimo sebi što bolji ekonomski položaj, što više poštovanja i zasluga koje nam pripadaju“, istakla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari