Šormaz: Ministar Vulin predano radi na saradnji sa NATO-om 1Dragan Šormaz (Foto: FoNet/Nenad Đorđević)

„Hvala svim koalicionim kolegama koji su ovih dana, nakon intervjua dnevnom listu Danas, konstatovali da imam pravo na svoje mišljenje, iako je iracionalno da se o tome govori 2019. godine“, kaže u pismu dostavljenom Danasu Dragan Šormaz, poslanik i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

On navodi da su pojedini predstavnici koalicionih partnera na njegov stav da bi SPS, SDPS i Srpska narodna partija konačno trebalo da odu u opoziciju, reagovali u komunističkom maniru ličnim diskvalifikacijama.

„Kolega Komlenski ocenjuje ovih dana da je sporno to što se ja zalažem za NATO. Voleo bih da mi kolega citira jednu moju izjavu u kojoj sam se ja zalagao za članstvo Srbije u NATO. Ne može jer ne postoji, ali se jasno i glasno zalažem za saradnju sa NATO, jer je ona preko potrebna Srbiji. Hvala Bogu, pa i ministar Vulin na tome radi odlično i predano, što je politika vlade. U sredu je, na primer, otvorio nov savremen objekat za uništavanje stare municije, zajedno sa NATO zvaničnicima, koji je u potpunosti tehnički opremio i investirao izgradnju NATO“, objašnjava u pisanoj izjavi Šormaz.

On tako odgovara na ocenu Đorđa Komlenskog, poslanika iz stranke ministra odbrane Aleksandra Vulina – Pokret socijalista, da je Šormazovo zalaganje za ulazak Srbije u NATO pakt problematično.

Dragan Šormaz zavodi takođe i da je diskvalifikacija „preletač“ , kojom ga opisuju pojedine kolege poslanici žalosna, a da je još žalosnije što je izgovara Miroslav Aleksić, koji je promenio više stranaka (Aleksić je sada u Narodnoj stranci, a ranije bio u ugašenim Ujedinjenim regionima Srbije).

„Da, ja sam bio član DSS-a, ponosim se svojim radom u toj stranci, ali jednog dana je ta partija odlučila da me, zbog neslaganja sa rukovodstvom, iščlani iz stranke. Oni nisu doneli odluku da se bavim politikom, pa nisu mogli da donesu odluku ni da prestanem da se bavim. Dakle ja nisam prešao iz DSS-a u SNS, nego sam i pored mnogih ponuda partija koje su podržavale vladu Mirka Cvetkovića, odlučio da se učlanim u SNS, koja je tada bila opoziciona stranka“ , zaključuje u pisanoj izjavi Dragan Šormaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari